20220428th_ 24949

Analytiker med språk­kompetanse Maren (31)

Hvorfor søkte du jobb hos oss?

Jeg var egentlig i mammapermisjon da jeg kom over en utlysning om at E-tjenesten trengte personell med «meget gode arabiskkunnskaper». Jeg hadde studert og jobbet med arabisk språk i åtte år, og visste at det var en sjeldenhet å finne en sånn utlysning! Det pirret interessen, og jeg bare måtte vite hva dette handlet om!

Hvilken utdanning har du/utdanningssted?

Jeg har både bachelor- og mastergrad i midtøstenstudier med arabisk. Jeg har også erfaring fra feltarbeid i utlandet, og har også en bachelorgrad i fransk.

Hva liker du best ved jobben?

Jeg liker at jeg får være kreativ, løse store og små gåter, bruke språk og områdekunnskap hver dag og sitte med en meningsfylt jobb på innsiden av verdens begivenheter, i én og samme jobb. Jeg får bruke min opprinnelige fagkompetanse, samtidig som jeg nå har lært å sette denne inn i et etterretningsperspektiv. Jeg har aldri kjedet meg ett sekund, og det er alltid noe nytt å lære.

Hva skulle du ønske at du visste før du startet i jobben?

Jeg skulle ønske jeg visste at E-tjenesten har behov for alle mulige slags mennesker. Jeg skulle ønske jeg visste at det er plass til mennesker i alle livsfaser og at man ikke må være en muskelbunt med pistolklubbmedlemskap for å være ansatt i Forsvaret. E-tjenesten er også en allsidig organisasjon med mange jobbmuligheter. Dersom en utlysning virker vag, eller du ikke vet om den kommer til å passe deg, så vit at det er mange muligheter når du er innenfor.