20220428th_ 23910_2 - Copy

Cyberingeniør William (23)

Hvorfor søkte du jobb hos oss?

Jeg har alltid hatt et godt inntrykk av Forsvaret, og en jobb i Etterretningstjenesten fremsto som en veldig meningsfull bruk av mine ferdigheter og kunnskap. Jeg så for meg muligheten til å jobbe med helt unike problemstillinger, og tanken på å få lov til å bidra til vernet av Norge appellerte veldig.

Hvilken utdanning har du?

Jeg har en bachelor i telematikk med spesialisering i informasjonssikkerhet fra Cyberingeniørskolen i Forsvaret.

– Jeg er veldig privilegert som får jobbe med så dyktige og engasjerte mennesker

Hva liker du best ved jobben?

Det helt unike fagmiljøet. Oppgavene vi står ovenfor krever at vi samarbeider på tvers av fagfelt og jeg føler meg veldig privilegert som får muligheten til å jobbe med så dyktige og engasjerte mennesker. Det er et stort fokus på kompetanse og at det er ferskvare og må dyrkes og videreutvikles kontinuerlig. Videre byr E-tjenesten på helt unike oppgaver og et mandat ingen andre har. Jeg innser på daglig basis at det er kun i E-tjenesten jeg kan drive med det jeg gjør og jeg gleder meg hver eneste dag til å dra på jobb.

Hva skulle du ønske du visste før du startet i jobben?

Jeg opplever at E-tjenesten har en mye større grad av åpenhet i dag enn tidligere. Før jeg begynte å jobbe her, følte jeg også på noe usikkerhet rundt hvordan man skulle forholde seg til det å jobbe i Etterretningstjenesten og hva man kan si til venner og familie. Heldigvis viser det seg at dette løses veldig greit.